Rüzgar yatırımları için 2.000 MW kapasite sağlanacak

EPDK Başkanı Yılmaz 2020 Nisan ayında rüzgar yatırımları için yarışma düzenleneceğini açıkladı

11 Kasım 2019

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz sekizinci Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK 2019) açılışında yaptığı konuşmada rüzgar enerjisi yatırımları için yeni kapasite tahsisleri gerçekleştirileceğini açıkladı.

Mustafa Yılmaz Türkiye rüzgar enerjisi sektörü temsilcilerine yaptığı açıklamada gelecek yılın Nisan ayında gerçekleştirilecek yarışmalar ile 2.000 MW’lık kapasite hakkı sağlanacağı bilgisini verdi.

EPDK Başkanı Yılmaz konuşmasının devamında rüzgar enerjisi yatırımlarının artırılması için sektörüm bu kaynaktan üretilen elektriğin önemini tüm vatandaşlara ile başka bakanlıklar olmak üzere kamunun tüm taraflarına, konvansiyonel kaynaklar ile yapılan üretime göre değerlendirerek anlatılması gerektiğini de ifade etti.

Rüzgarda yerli sanayinin önemine de vurgu yapan EPDK Başkanı doğal gaz dağıtım sektöründe kullanılan ekipmanların %95’inin yerli olduğunu, hatta ihraç edilebildiğine dikkat çekerken aynı başarının rüzgar enerjisi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının diğer alanlarında da gösterilebileceğini söyledi.