Kavaken Türkiye Rüzgar Sektörü Güç Eğrisi Analizi Raporunu Yayınladı

Sponsor İçerik

Kavaken’in Türkiye rüzgar sektörünün güç eğrisi analizi üzerine hazırladığı rapor Haziran ayında yayınlandı.

20 sahadaki 416 türbinden elde edilen 1,3 GW kurulu güce ait data üzerine hazırlanan rapor büyük miktardaki verinin, üretim tahmini, kestirimci bakım ve performans optimizasyonu için yapay zeka ve makine öğrenimi gibi gelişmiş veri analitiği kullananımının rüzgar türbinlerinden ek değer elde etmeyi nasıl mümkün kıldığına odaklanıyor.

Raporun içeriğinde;

  • 5 farklı OEM’den rüzgar türbinlerinin performans karşılaştırması
  • Her bir türbin için güvenilir bir temel güç eğrisinin geliştirilmesi
  • Kısıtlamanın genel enerji üretimi üzerindeki etkisi
  • Ek yatırıma ihtiyaç duymadan elde edilen enerjiyi artırmaya yönelik öneriler

yer alıyor.

 

Varlıklarınızdan nasıl daha çok değer elde edebileceğinizi öğrenmek için Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan raporu linke giderek indirebilirsiniz. Kavaken’le varolan veriyi kullanarak nasıl gelirlerinizi arttırabileceğinizi öğrenmek için için contact@kavaken.com’dan ya da websitesinden iletişime geçebilirsiniz.

 

Kavaken Hakkında

2019 yılının başından itibaren yenilenebilir enerji sektöründe aktif olarak yer alan Kavaken, web tabanlı yazılımı ile Türkiye’nin kurulu rüzgar gücünün %13’üne hizmet vermektedir.

Kavaken, rüzgar santrallerinde üretilen verileri yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi ileri seviye analitik yetkinlikler kullanarak yatırımcıların santrallerindeki varlıklarını daha iyi tanımalarını ve getirilerini maksimize etmelerini sağlar. Üretim tahmini, varlık yönetimi, bakım planlama, kestirimci bakım ve üretim artırma modülleriyle yönetici, saha ve ofis çalışanlarının manuel iş yükünü azaltıp, yapay zeka teknolojisi ile doğru karar vermelerini mümkün kılar.