Lisans yönetmeliğinde YEKA değişikliği

YEKA projelerine lisans almadan pay devri yapılabilme istisnası getirildi

17 Şubat 2019

Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete’nin 16 Şubat 2019 tarihli sayısında yayınlanan düzenleme ile elektrik üretim projelerinin önlisans süreçlerinde pay devrinin yapılamayacağı hükmüne YEKA istisnası getirildi.

Değişiklik ile düzenlemenin Pay Devirleri’ni engelleyen 57 maddesindeki istisnalar arasına (k) bendi olarak YEKA projeleri de eklendi.

Yönetmeliğin ilgili bölümü şu şekilde oldu;

MADDE 57 – (1) Lisans alınıncaya kadar veraset ve iflas nedenleri dışında önlisans sahibi tüzel kişinin ortaklık yapısının doğrudan veya dolaylı olarak değişmesi, paylarının devri veya payların devri sonucunu doğuracak iş ve işlemler yapılamaz. Bu hüküm;

k) YEKA için verilen önlisanslarda önlisans sahibi tüzel kişinin doğrudan ve/veya dolaylı ortaklık yapısı değişikliklerine,

uygulanmaz.

Kalyon 12 Şubat’ta başvurmuştu

Rekabet Kurumu 12 Şubat 2019’da Kalyon Enerji Yatırımları şirketinin YEKA projesi kapsamında kurulan iki şirketteki Hanwha Q Cells Hong Kong Ltd. hisselerini devralmak için başvuru yaptığını duyurmuştu.

Ticaret Sicili Gazetesi kayıtlarına göre bu şirketlerden Hanwha Kalyon Güneş Enerjileri Üretim A.Ş.’nin sermayesi 170 milyon TL, Hanwha Kalyon Güneş Teknolojileri Üretimi A.Ş.’nin ise 150 milyon TL.