Yıldız Holding Global Compact’e katıldı
Platform şirketlerin sürdürülebilirlik çalışmalarına destek olmayı hedefliyor
Yıldız Holding’in Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında gönüllülük esasına bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Global Compact’e katıldı
Şirket tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Yıldız Holding’in BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) kapsamıda katma değeri yüksek ürün ve yenilikçi hizmetle sadece şirketin değil; Türkiye’nin de rekabet gücünü yükseltmeyi hedefleyerek, ülke ekonomisine ve istihdama olan katkısını sürdürmeyi amaçladığı bildirildi.
Açıklamada Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Genel Müdürü Begüm Mutuş’un şu değerlendirmesi yer aldı;
“BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında devam ettirdiğimiz sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bir kez daha uluslararası ölçekte bir imzayla taçlandırmaktan mutluluk duyuyoruz. İş dünyasında sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı artırmak ve dengeli büyüyen bir küresel ekonomi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm iş yapış süreçlerimizde çevresel ve sosyal konularda küresel ilkelere uymaya ve toplumsal farkındalığa yatırım yapmaya devam edeceğiz”
Yıldız Holding’in, geçtiğimiz günlerde sekiz şirketi pladis, Godiva, Ülker Bisküvi, Bizim Toptan, Şok Marketler, Besler Gıda, Kerevitaş ve Gözde Girişim’in 2017 çalışmalarını kapsayan “Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayımladığını da hatırlatan Mutuş, geçtiğimiz Aralık‘ta ise Türk iş dünyasında sürdürülebilirlik çerçevesinde ortak bir gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla “Sürdürülebilir Gelecek İçin Liderler Zirvesi”ne ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Dünyanın en geniş kurumsal sürdürülebilirlik platformu
Birleşmiş Milletler Global Compact, iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.
Dünyanın en geniş kurumsal sürdürülebilirlik platformu olarak tanınan ve gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarını sürdüren platforma özel sektör dışında kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, vakıflar, dernekler ve eğitim kurumları da katılabiliyor.
Platform çevre, insan hakları ve çalışma standartları özelinde sunduğu 10 farklı ilkeyle şirketlerin sürdürülebilirlik çalışmalarını geliştirme konusunda destek olmayı hedefliyor.
Global Compact Türkiye, Global Compact sistemi içerisinde 304 aktif imzacıyla dünyanın on birinci, Avrupa’nın altıncı en büyük Ulusal Ağı konumunda.
Kurumun öncelikli hedefi ise kurumsal vatandaşlık vizyonunu, Türkiye’de daha fazla yaygınlaştırarak katılım sağlayan kurumların sayısı bakımından Avrupa’da ilk beş, dünyada da ilk sekiz içerisinde yer almakta.
163 ülkede faaliyet gösteren platformun Türkiye’den 227 üyesi bulunuyor.