Yedinci kez ışıklar bir saat için kapatıldı
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacı ile 23 Mart’da ışıklar bir saat için kapatıldı
Dünyanın en geniş katılımlı çevre hareketlerinden olan Dünya Saati uygulaması bu yıl 23 Mart günü 20:30 ile 21:30 saatleri arasında gerçekleştirildi.
Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 2007 yılından beri düzenlenen kampanyaya bu yıl dünyanın 7 kıtasında 150’den fazla ülkeden bireysel ve kurumsal katılım gerçekleşti.
Türkiye’den de bir çok kamu kurumu, özel şirket ve bireyin ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında Boğaz köprüleri, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Küçüksu Kasrı, Beylerbeyi Sarayı, Beykoz Kasrı, Ihlamur Kasrı ve Kız Kulesi de ışıklarını bir saatliğine kararttı.
WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar konu ile ilgili açıklamada şunları kaydetti; “Dünya Saati, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına karşı yedi kıtayı bir araya getiren çok güçlü bir hareket. Doğa korumanın sınırı olmadığını; bir kişinin katkısının büyük bir gücün parçası olduğunu bir kez daha gösteriyor. Doğayla uyumlu bir geleceğe ulaşmak için ülkemizden Dünya Saati’ne katılan tüm bireylerin ve kurumların gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederim.”
Dünya saati hareketine Türkiye’de ilginin her yıl arttığını belirten WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ise şunları söyledi; “Dünya Saati’nde, yaşamın sürdürülebilirliği için bireyleri ve kurumları doğayla uyumlu yaşam için adım atmaya davet ettik. Dünya Saati katılımcıları bu amaca yönelik dunyasaati.org üzerinde domino etkilerini başlattılar. Bireylerin ve kurumların küçük-büyük attığı adımlar, doğal kaynaklar üzerinde yaratılan baskıyı azaltmada çok önemli bir rol oynuyor. Bu etkinin daha geniş kitlelere yayılarak bir yaşam biçimi olarak benimsenmesini arzu ediyoruz.”