TAV verimlilik ve sürdürülebilirlik çalışmalarını sürdürüyor
TAV işletmesindeki İstanbul Havalimanı ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi sertifikası aldı
TAV İstanbul’un enerji verimliliği alanındaki çalışmaları ile Türkiye’de havalimanı işletmeleri arasındaki ilk ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi sertifikasını aldığı açıklandı.
Şirketin ayrıca karbon salımının azaltılması çalışmaları ile de Airports Council International (ACI), Europe Karbon Akreditasyon Programı’nın ”azaltma” seviyesine geçtiği bildirildi.
TAV’dan yapılan açıklamada şirketin her iki başarısı için düzenlenen sertifikaların bir tören ile BSI Genel Müdürü Özlem Ünsal tarafından TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü’ye verildiği belirtildi.
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, törende yaptığı konuşmada, son 20 yılda dünyada kaynakların tükenmesi, iklim değişikliği, bölgelerarası eşitsizliklerin artması gibi bir dizi gelişmenin gitgide kendini hissettirmeye başladığını belirtirken şunları kaydett; ”Bu gelişmeler bize geleneksel iş yapma süreçlerimizin orta ve uzun vadede sürdürülebilir olmadığını, eğer toplumlar ve kurumlar olarak ayakta kalmak istiyorsak, yaşam ve iş yapma biçimlerimizi dönüştürmemiz gerektiğini gösteriyor. TAV Havalimanları olarak, havalimanlarımızdaki faaliyetlerimizin karbon ayak izini küçültmek için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede ISO 50001 ve ACI Europe sertifikalarını almaktan memnuniyet duyuyoruz. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkilerimizi en aza indirmek için 7/24 çalışmaya devam edeceğiz.”
Şirketin açıklamasında Türkiye’nin ilk ”Yeşil Havalimanı” olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2011 yılında LED ürünlerin kullanımı sağlayan uygulamalar ile yüzde 45 elektrik tasarrufu sağlandığı, ayrıca elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisini tek elden üreten trijenerasyon ünitesinin devreye girmesiyle havalimanındaki enerji kayıplarının önüne geçildiği ifade edildi.
İlk Sürdürülebilirlik Raporu’nu 2011’de yayınlayan TAV, ayrıca 2009-2010 arasında uyguladığı programlarla Atatürk Havalimanındaki karbon salımını yüzde 17,6 oranında azaltmayı başarmıştı.