Siemens Türkiye elektrikli araçlara geçiyor
Tüm araçlarını elektrikli araçlara çevirmeyi planlayan şirket ilk adım olarak filosuna iki Renault Fluence ZE ekleyecek
Bu yıl ilk kez “Sürdürülebilirlik Raporu 2011”i yayınlayarak bu konudaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyan Siemens Türkiye, Kartal lokasyonunda karbondioksit salımını sıfıra indiren ve yakıt tasarrufu sağlayan iki yeni elektrikli araç kullanacağını açıkladı. Şirket, bu ilk uygulamanın ardından, bünyesinde kullanılan 460 aracın tamamını hazırladığı plan çerçevesinde elektrik motorlu araçlarla değiştirecek.
Çevreye ve topluma karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket eden Siemens, Türkiye’deki yatırımları ve faaliyetlerinde de bu misyon ve vizyonunu ortaya koyuyor. “Türkiye’nin geçmişinde olduğu gibi geleceğinde de varız” diyen şirket, bu yıl ilk kez “Sürdürülebilirlik Raporu 2011”i yayınladı. Siemens Türkiye’nin sürdürülebilirlik konusundaki tüm karar ve yatırımlarının anlatıldığı bu rapor, ülkenin sürdürülebilir geleceğine de katkı olarak nitelendiriliyor.
2012’de de bu konuda farklı kararlar alan Siemens Türkiye, ilk olarak Kartal’da karbondioksit salımını sıfıra indiren ve yakıt tasarrufu sağlayan iki yeni elektrikli aracı filosuna ekledi. Kartal Lokasyonu’nda kullanılacak bu iki aracın sadece bir başlangıç olduğunu vurgulayan Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Gelis, “160 yılı aşkın bir geçmişe sahip Siemens, bugün dünyadaki en geniş çevreci ürün ve çözüm portföyüne sahip şirket. Sürdürülebilirliğin öncü şirketlerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar ve yaptığımız tüm yatırımların da sürdürülebilir ve entegre olması gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Bu çerçevede kendi bünyemizde kullandığımız tüm araçları da elektrikli araçlara çevirme kararı aldık. Bu hedefi gerçekleştirmek için çevreci filomuzu genişletmeye devam edeceğiz” dedi.
ELEKTRİKLİ SERVİSLER YOLDA
Türkiye’de satışına yeni başlanan ve Siemens filosuna yeni eklenen 2 adet Renault Fluence ZE elektrikli araç, Siemens çalışanlarının, gündelik kısa mesafeli yolculuklarında kullanılacak. Filoda bulunan elektrikli araç sayısını yakın dönemde 5’e çıkarmayı planlayan Siemens Türkiye, bu teknolojiden Gebze-Kartal ve Fındıklı-Kartal lokasyonları arasındaki servis araçlarında da faydalanmayı planlıyor.
Siemens şarj istasyonlarını da güçlendiriyor. Kartal ve Gebze yerleşkelerinde kullanılan elektrikli araçlar için oluşturulan şarj istasyonları, 17+1 tipinde elektrikli servisleri de şarj edebilecek şekilde düzenleniyor. Siemens’in yeni Epos serisi, ilk pay&display özellikli elektrikli araç şarj istasyonu olma özelliği taşıyor. Bu elektrikli araç şarj istasyonları, aracı şarj etmenin yanı sıra ödeme yapma, enerji tarifeleri hakkında bilgi alma ve operasyon merkezleri ile haberleşme imkanı da sunuyor. Siemens şarj istasyonları bu özelliklerinin yanı sıra eMosphere yazılımı ile bir merkezden izleniyor, yük dağılımı ve müşteri bilgilerinin de tek merkezden yönetimi sağlanıyor.
“SIEMENS OFİS” KONSEPTİYLE ENERJİ TASARRUFU
Siemens Türkiye’nin enerji tasarrufuna yönelik attığı adımlar bunlarla da sınırlı değil. Firma, tüm tedarik faaliyetlerinde ve lojistik süreçlerinde de “yeşil lojistik” yaklaşımıyla hareket etmeyi sürdürüyor. Bu yaklaşıma paralel olarak hava, kara ve deniz taşımacılığında çevre dostu yöntemler kullanmayı tercih eden Siemens, bünyesindeki benzin motorlu araçları, azami oranda dizel motorlu araçlarla değiştirerek, karbondioksit salımını azaltılıyor.
Siemens Türkiye, “Siemens Ofis” konsepti ile de bu konuda avantajlar sağlıyor. Çalışanlara diledikleri zaman ofis dışında çalışma özgürlüğü sunan bu konsept, en az diğer adımlar kadar enerji ve zaman tasarrufuna katkı sağlıyor. Yalnızca gerektiği zamanlarda ofise giden çalışanlar, binadaki ortak kullanım alanlarında çalışmalarını sürdürebiliyor.