Kontrolmatik, Pomega ve Siemens “Mühendislik İttifakı” kurdu

Şirketler Pomega’nın Türkiye ve ABD fabrikalarında karşılıklı fayda sağlayacak çalışmalar yürütecek

13 Mayıs 2024

Kontrolmatik Teknoloji ve Pomega, Siemens ile enerji depolama odaklı “Mühendislik İttifakı” kurduğu bildirildi.

Yapılan ortak açıklamaya göre Kontrolmatik, enerji depolama sistemleri üretimi alanındaki iştiraki Pomega ve Siemens, Pomega’nın Ankara’da üretim faaliyetine başlamış olan Türkiye’nin ilk LFP batarya fabrikası ile Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Carolina eyaletinde şebeke ve konut tipi enerji depolama sistemleri üreteceği halihazırda kurulum çalışmalarının devam ettiği fabrikası kapsamında işbirliği yürütecekler.

İşbirliği ile Siemens, Pomega’nın ABD’deki fabrikası için eyaletinde tedarik zincirinden bataryaların geri dönüşümüne ve yeniden kullanımına kadar tüm süreç için teknoloji desteği sağlayacak.

Kontrolmatik ve Pomega da Pomega’nın Ankara, Polatlı’daki fabrikasında Siemens’in geliştirdiği çözümler için destek ve optimizasyon sağlayarak bu çözümlerin standartlaşmasına katkı sağlayacak.

Açıklamaya göre işbirliği Güney Carolina Üniversitesine eğitim ve Ar-Ge faaliyeti amaçlı yapılacak bir katkıyı da kapsayacak.

Pomega’nın halihazırda, Ar-Ge çalışmaları geliştirilmesi için üniversitede kurulumuna başladığı, Siemens otomasyon ve yazılım çözümlerine dayalı pilot batarya fabrikasında kullanılan yazılımların büyük kısmı üniversiteye bağışlandı.

Açıklamada şirketler arasında kurulan bu iş birliği ile daha sürdürülebilir bir enerji sistemine geçişi sağlamak için sürdürülebilir bir küresel batarya ekosistemi oluşturmaya odaklanacağına vurgu yapıldı.

Açıklamada değerlendirmesi yer alan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Saim Hacıağaoğlu şunları kaydetti:

Siemens ile yaptığımız iş birliği, Kontrolmatik’e Siemens ile mühendislik, entegratör ve yazılım ortağı olarak kendini kanıtlama fırsatı sağlayacak. Bunun karşılığında biz de Kontrolmatik/Pomega olarak Siemens otomasyon ekipmanı ve yazılım çözümlerinin standartlaştırılmasına yardımcı olacağız. Kontrolmatik ve Pomega olarak bizi her zaman en son teknolojinin en ön saflarında tutacak fırsatlar arıyoruz ve Siemens ile çalışmak da bu yöndeki başarımızın devamını sağlayacak.

İş birliği hakkında bir açıklama yapan Siemens’ten Jefi Bardavit de şunları kaydetti

Siemens, Kontrolmatik ve Pomega arasındaki bu heyecan verici iş birliğinden duyduğum coşku ve iyimserliği ifade etmek istiyorum. Bu alanda küresel bir ittifak kurma ihtimali gerçekten ilham verici ve bu aynı zamanda ortaklığımızda yenilikçilik, verimlilik ve en son teknolojiye olan bağlılığı simgeleyen önemli bir kilometre taşına işaret ediyor. Siemens, Kontrolmatik ve Pomega arasındaki sinerji, endüstri standartlarını yeniden tanımlamaya ve dönüştürücü çözümler yaratmaya hazırlanıyor. Hizmet verdiğimiz alanlarda çığır açan gelişmelerin önünü birlikte açıyoruz. Ortak değerlerimiz ve hedeflerimizle uyumlu olan bu ittifak, dünya çapındaki tüm müşterilerimize benzersiz bir değer sunma konusundaki kararlılığımızı da pekiştiriyor. Birlikte yaratacağımız olumlu etkiye tanık olmak için sabırsızlanıyor ve başarı ve büyümenin devam edeceği bir geleceği dört gözle bekliyorum.

Güney Carolina Üniversitesi’nden Doktor William E. Mustain konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

USC, bataryalara yapılan 30 yıllık yatırım ve araştırma üzerine inşa edilen batarya pilot üretim ve test kabiliyetlerinde önemli bir genişlemenin ortasında yer alıyor. Tasarladığımız bu tesisi hayata geçirmek için bizimle aynı vizyonu paylaşan ve projeye benzersiz becerilerini katacak ortaklar gerekiyor. Siemens, Kontrolmatik ve Pomega ile başarı için doğru ortakları bulduğumuza inanıyoruz. Bu ekibin birleşik iş, bilim ve teknoloji deneyimi, bütünün parçaların toplamından daha büyük olduğu bir şey yaratıyor ve eyaletimiz adına sürdürülebilir bir eğitim, inovasyon ve iş modeli sağlamak için güçlü bir temel oluşturuyor. Siemens, üniversitemizdeki öğrencileri güçlü bir şekilde desteklemekte ve eğitime olan bağlılığını ortaya koymaktadır. Dijital tasarım ve işletimle ilgili sağladıkları kaynaklar, öğrencilerimizin mezun olur olmaz enerji dünyasına katkıda bulunmaya hazır olmalarını sağlayacak.