İklim Ağı yeniden kuruldu
Platform 15 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile kuruldu
Platformda yer alan 15 sivil toplum kuruluşu adına yapılan basın açıklamasında ağın kuruluşuna yönelik tanıtım toplantısının 9 Ocak 2024 tarihinde yapıldığı bildirildi.
Açıklamaya göre toplantının açılış konuşmaları WWF-Türkiye İklim ve Enerji Programı Müdürü Tanyeli Behiç Sabuncu ve TEMA Vakfı Çevre Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkan Yardımcısı Berna Balcıoğlu tarafından yapıldı.
Toplantıda ayrıca “Türkiye’de İklim Politikalarına Bakış: 2024 yılı Değerlendirmesi ve 2025 yılından Beklentiler” başlıklı bir panel düzenlendi.
Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe) İklim ve Enerji Politikaları Kıdemli Koordinatörü Özlem Katısöz’ün moderatörlüğünü üstlendiği panelde Yeşil Düşünce Derneği Proje Koordinatörü Özge Doruk ve Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları (SEFİA) Derneği Analisti Taylan Kurt konuşmacı olarak yer aldı.
Ağa 10 yeni üye katıldı
Kurulan yeni İklim Ağı Platformu’nun kurucuları arasında, 2012’de de yer alan Buğday Derneği, Doğa Derneği, TEMA, WWF-Türkiye ve Yeşil Düşünce Derneği yer aldı.
Ağın yeni üyeleri de Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe), ClientEarth, Hukuk Doğa ve Toplum Vakfı (HUDOTO), İklim Değişikliği Politika ve Araştırmalar Derneği (İDPAD), İklim için 350 Derneği (350 Türkiye), Mekanda Adalet Derneği (MAD), Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği (SEFiA), Temiz Hava Hakkı Derneği (THHD) ve Türetim Ekonomisi Derneği oldu.
2012’de Greenpeace ağa Greenpeace Akdeniz ile üye olurken, bu yıl ise Greenpeace Türkiye ile yer aldı.
2012’de kurulan ağda olmalarına karşın bu yılki platformda yer almayan sivil toplum kuruluşları ise Doğa Koruma Merkezi, EUROSOLAR Türkiye, KADOS, Yeryüzü Derneği, Yeşilist ve 350 Ankara oldu.