GE Energy sahip olduğu teknolojileri sergileyecek

GE Energy enerji üretiminde esneklik ve verimlilik sağlayan çözümlerini ICCI 2012’de sergileyecek.

26 Nisan 2012

GE Energy Türkiye Genel Müdürü Mete Maltepe konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi; “ICCI konferansı kojenerasyon, yüksek verimli enerji üretimi, enerji santrali operasyonları ve yenilenebilir enerji dahil olmak üzere çeşitli teknolojileri kapsıyor. Enerji endüstrisinin günümüzde karşılaştığı kritik sorunlarının tartışıldığı bölgenin en önemli platformlarından biri olan ICCI’da sahip olduğumuz teknolojilerin çoğunu sergiliyor olacağız. Dünyanın en geniş enerji üretimi ve iletimi çözümleri portföylerinden birine sahip olan GE, Türkiye’nin ve bölgenin çok çeşitli enerji ihtiyaçlarını karşılamak için hazır durumda. Çalışmalarımız sürdürülebilir ekonomik büyümenin sağlanabilmesi için birinci sınıf teknolojileri kullanarak çevresel etkileri azaltmak, enerji esnekliği ve verimliliği sağlamak gibi bölgenin daha geniş amaçlarını desteklemektedir” dedi.

GE’nin ICCI 2012’de tanıtacağı geniş ürün portföyü şu teknolojileri kapsayacak:

– Yenilenebilir enerji çözümleri: GE, sınıfındaki tüm rüzgar türbinlerinden daha yüksek verimlilik sunan 1.6-100 makinelerini Avrupa’da ilk kez Türkiye’de kullanmaya başlayacağını duyurdu. FİNA Enerji 50 Megavatlık projesiyle 14.000’den fazla hanenin ihtiyacını karşılayabilecek miktarda elektrik üretecek.

– Yüksek verimli gaz türbinleri: GE, esneklik ve verimliliğin benzersiz bir birleşimini sunmak için tasarlanan türünün ilk örneği kombine çevrim enerji santrali olan FlexEfficiency 50’yi geliştirdi. Bu çığır açan teknoloji MetCap Enerji Yatırımları tarafından Türkiye, Karaman’da bulunan dünyanın ilk Entegre Yenilenebilir Kombine Çevrim (IRCC) Elektrik Santrali için seçildi. FlexEfficiency 50 doğal gaz, rüzgâr ve güneş enerjisini tek bir enerji kompleksinde birleştiren ilk teknolojidir.

– Akıllı şebeke çözümleri: GE’nin benzersiz tümleşik SCADA/DMS/OMS çözümü PowerOn ve SmallWorld ile MapFrame son teknoloji Varlık Yönetimi seti, Türk elektrik dağıtım sektörünün ihtiyaçlarına yanıt verecek en iyi çözümleri sunuyor. GE, elektrik tüketicilerine sunulan hizmet ve enerjinin kalitesini artırmak için çözümleriyle teknoloji lideri olarak bu sektörde aktif bir şekilde yer alıyor.

– Transformatör izleme sensörlerine ve sistemlerine odaklanan İzleme ve Tanı Koyma çözümleri. GE’nin Kelman ve Hydran setleri, beklenmedik sistem kapanmalarını ortadan kaldıran öngörücü bakım araçları sunuyor, böylece üretim kayıplarını azaltıyor ve elektrik ağlarının en önemli değeri olan transformatörlerin kullanım ömrünü artırıyor.

– Power Conversion:  2011’de Converteam’in alınmasından sonra kurulan bölüm, enerji elektronikleri, endüstriyel otomasyon ve süreç kontrolü konularında çözümler sunuyor. Power Conversion birimi, eskiyen ve verimsiz endüstriyel motorların gelişmiş elektrikli sistemlerle değiştirilmesi için başlayan küresel endüstriyel trendi destekliyor. Power Conversion doğalgaz, yenilenebilir enerji, madencilik, denizcilik ve metal sektörlerinde enerji elektronikleri ve endüstriyel otomasyon süreçlerinin uygulanmasında lider bir rol üstlenmeyi hedefliyor.

– 1990’ların başında İstanbul’da bölgesel bir satış ofisi kurduktan sonra GE, Türkiye enerji sektöründe son derece aktif bir rol oynama başladı. GE, Türkiye’de işletimde veya inşaat halinde olan enerji santralleri için toplam gücü 10.000 megavata ulaşan ekipmanlar tedarik etti. Bu ekipmanlar; ağır yük ve aeroderivatif gaz türbinleri, buhar türbinleri, Jenbacher gaz motorları ve rüzgar türbinlerini içermektedir.

– Aeroderivatif gaz türbin-jeneratörleri: GE’nin en yeni aeroderivatif teknolojisi FlexAero*50 milyonlarca dolarlık ar-ge yatırımı sonucu geliştiridi. Esneklik ve verimlilikte çığır açan özelliklere sahip olan GE FlexAero, suya ihtiyaç duymadan çalışabiliyor.

– Gaz motorları: Müşterilere yüksek verimliliği ve güvenilirliliği ile ekonomik yarar sağlayan gaz motorları bu alanda artan talebe yanıt veriyor. GE tarafından geliştirilen dünyanın ilk iki aşamalı, turbo şarjlı gaz motoru Jenbacher J624,  tek turbo şarjlı motora göre büyük oranda üretim ve verimlilik artışları sağlıyor. Yeni motor özellikle Türkiye gibi sıcak ortamlarda ve kojenerasyon uygulamalarında çalışmaya uygun özelliklere sahip.