Enerji Sektöründe Dijital İş Gücü Yönetimi ve Takibi Nasıl Yapılır?

 

Sponsor İçerik

Enerji Sektöründe Dijital İş Gücü Yönetimi ve Takibi Nasıl Yapılır?

Enerji santrallerinin çalışma alanlarının geniş olması ve işletmeye birçok kapıdan giriş yapılabilmesi sebebiyle çalışanların takip edilmesi oldukça zorlu bir süreç olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte, saha ekibiyle iletişim halinde kalmak ve iş gücünü verimli bir şekilde yönetebilmek işletmenin karlılığı, iş güvenliği açısından kritik önem taşıyor. İşte bu noktada dijital iş gücü yönetimi ve takibi çözümleri devreye giriyor. Hemen bir alt satırda enerji sektöründe dijital iş gücü yönetimine dair gerçek bir uygulama örneği sizi bekliyor.

Enerji Sektöründe Gerçek Bir Uygulama Örneği

idenfit kullanan ve enerji sektöründe 2000’nin üzerinde aktif çalışanı bulunan büyük bir enerji işletmesinde, çalışanlar telefonlarına indirdikleri mobil uygulama sayesinde mesai giriş-çıkış işlemlerini pratik şekilde sürdürüyor. Çalışanlar, insan kaynakları tarafından Google Maps alt yapısı ile işaretlenmiş çalışma alanı içerisine girdiklerinde mesai giriş-çıkış işlemleri aktif hale geliyor. İşaretli alanın dışında sistem buna izin vermiyor.

Çalışanlar, izin türleri özelinde (yıllık izin, denkleştirme izni, mazeret izni vb.) izin bakiyelerini idenfit uygulaması üzerinden görebiliyor. Ayrıca aynı uygulama üzerinden izin talebinde bulunuyorlar. Çalışanların izin yöneticisi / yöneticileri onay verirse izin süreçleri tamamlanıyor.

Görevli personeller, kendilerine yöneticileri tarafından vardiya atandığı anda telefonlarına gelen bildirime tıklayarak vardiya günleri, saatlerini, beklenen çalışma sürelerini görüyorlar. Sistem, insan kaynakları departmanına haftalık periyotta vardiya listesini otomatik olarak iletiyor.

Çalışanlar, uygulama üzerinden bordrolarını görüyorlar ve TÜBİTAK Zaman Damgası ile onaylıyorlar. Bu sayede insan kaynaklarının en büyük iş yüklerinden biri olan bordroya ıslak imza alma süreci ortadan kalkıyor. Bunun yanı sıra uygulama üzerinden geçmişe yönelik tüm bordrolar da incelenebiliyor.

İş için gittikleri yerlerde yapılan harcamaları (ulaşım, kırtasiye, yemek vb) fişleri / faturaları uygulama üzerinden yöneticilerinin onayına sunuyorlar. Aynı zamanda avans taleplerini de uygulama üzerinden yapabiliyorlar.

İnsan kaynakları departmanı, birçok farklı anketi idenfit üzerinden yapıyor ve çalışanlar yine aynı uygulama üzerinden cevaplarını veriyorlar.

Sizler de idenfit’in operasyonel iş yükünüzü yüzde 70’e kadar azaltmasını, çalışan bağlılığı oranını artırmasını, yasal yükümlülüklerinizi sorunsuz takip etmenizi sağlamasını, ölçme ve değerlendirme ile verimliliğin artırmasını isterseniz www.idenfit.com üzerinden formu doldurarak veya hello@idenfit.com‘a mail göndererek İK Çözüm Ortaklarımızla görüşebilirsiniz.

Neden idenfit?

Çalışanlarınızın mesai giriş-çıkış işlemlerini mobil cihazlarına indirecekleri idenfit uygulaması sayesinde, ek herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadan tamamlayabileceklerini biliyor muydunuz?

Bir işletmenin çalışma alanının geniş olması, PDKS (personel devam kontrol sistemi) cihazlarına yapılan yatırımın diğer sektörlerdeki işletmelere göre çok daha yüksek olması anlamına da geliyor. Dolayısıyla özellikle enerji sektöründe tüm insan kaynakları, zaman ve iş gücü yönetimi süreçlerinin mobil cihazlar (cep telefonu, tablet) üzerinden yürütülebilmesi gerekiyor.

idenfit, çalışanlarınızın mesai giriş-çıkışlarını yapabilecekleri, izin, fazla mesai talep edebilecekleri, atanmış vardiyalarını anlık olarak görebilecekleri, bordrolarını görebilecekleri ve imzalayabilecekleri, özlük dosyalarına ulaşabilecekleri, görevlendirmelerini takip edebilecekleri, harcama ve avans talep edebilecekleri bir uygulama sağlıyor.

Üstelik performans değerlendirmeleri yapabilecekleri ve kendi performans karnelerini görebilecekleri, geri bildirimlerde ve önerilerde bulunabilecekleri bu uygulama sayesinde insan kaynakları ve yöneticilerin operasyonel iş yükleri yüzde 70’e kadar azaltılabiliyor.