Orman İzmir kampanyasına bağış miktarı 1,5 milyon TL’ye ulaştı

Kampanya ile 150 binden fazla fidan dikilmesi hedefleniyor

7 Mayıs 2020

İzmir’de geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınların yol açtığı tahribat sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3,5 milyon TL hedef ile başlatılan “Orman İzmir” kampanyasına yapılan bağış miktarının 1,5 milyon TL’ye ulaştığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre kentteki ormanları korumak, geliştirmek ve kentin, çeperindeki ormanlar ve diğer tüm yaşam alanlarıyla uyumlu bir şehir haline gelmesini sağlamak amacıyla açılan kampanyada elde edilen kaynaklar ile 150 bin 534 fidan alınması, iki prefabrik yapı ve 300 metrekarelik alana toprak deposu inşa edilmesi ve 50 römork tipi yangın tankerinin alınması hedefleniyor.

İzmir’de doğan her çocukla eş zamanlı olarak bir ağacın büyümesi, İzmirlilerin doğa ve ormanlarla bütünleşebilmesi için il genelinde 35 “yaşayan park”ın kurulması, kentteki tüm park alanlarının, yeşil koridor ve “yeşil caddeler” aracılığıyla birbirine ve şehrin doğal alanlarına bağlanması da kampanyanın diğer hedefleri arasında.

Kampanyanın dikim saha alanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki veya belediyeye tahsis edilmiş ağaçlandırmaya uygun kamu arazileri olarak belirlendi.

Bu arazilere İzmir’in doğal ormanlarının ağaç türleri olan palamut meşesi, menengiç, pırnal meşe, sandal, ahlat, delice zeytin, keçiboynuzu, alıç, yabani ceviz ve yaban erik dikilmesi planlanıyor.

Kampanya kapsamındaki ilk fidanlar da geçtiğimiz günlerde Bornova’da toprakla buluştu ve İzmirliler Şeytan Deresi’nde yapılan fidan dikim şenliğinde Başkan Tunç Soyer’le birlikte menengiç, kermes meşesi, palamut meşesi, delice zeytini, dağ çileği, ahlat, defne ve çınar gibi İzmir’de sayıları giderek azalan türlerden oluşan yüzlerce fidanı dikti.

Açıklamada değerlendirmesi yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in doğal varlıklarının korunması için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini ifade ederken şunları kaydetti;

“Koronavirüs salgınıyla mücadele ederken bir taraftan da İzmir’in doğasını korumak için çalışıyoruz. Orman İzmir kampanyası, yine İzmir’deki dayanışma kültürünün bir örneği olarak öne çıkıyor. Bu kampanyaya destek veren herkese minnettarız”

Kampanyanın ikinci aşaması için sonbahara kadar bağış toplanmaya devam edilecek.

Ayrıntılı bilgi için;

www.ormanizmir.org

www.izmir.bel.tr/Projeler/