Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Tutsatlar Girişimi’ne dahil oldu

Kuruluş girişime Türkiye’den dahil olan ilk finans kuruluşu oldu

30 Ekim 2019

Garanti BBVA Mortgage, Enerji Verimli Tutsatlar Girişimi (The Energy Efficient Mortgages Initiative – EEM) pilot programına Türkiye’den dahil olan ilk finans kuruluşu oldu.

EEM Girişimi tarafından yapılan açıklamaya göre Garanti BBVA ile birlikte programdaki finansman sağlayan kuruluş sayısı 49’a ulaştı.

Girişim ile tutsat programları ile finansman sağlayan fon sahiplerinin mülkelerinin enerji verimli seviyesini artırmaları veya yüksek enerji verimliliği düzeyine sahip mülkler satın almaya teşvik edilmesi, ayrıca enerji verimli tutsaklar için veri toplama altyapısı geliştirilmesi hedefleniyor.

Çalışma hakkında Garanti BBVA tarafından yapılan açıklamada Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay şunları kaydetti;

“Enerji verimli konut sektörüne ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlayan programın desteklenmesine büyük önem veriyoruz.

Garanti BBVA Mortgage olarak; EBRD ve IFC ile birlikte çalışarak, 2017 yılında avantajlı faiz oranlarıyla Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan “Green Mortgage” ürünümüzü hayata geçirdik.

Yeşil mortgage’yi desteklemek için IFI’dan 200 milyon Euro fon sağladık. Bu krediyle finanse ettiğimiz yeni konutlarda, en az yüzde 40 enerji verimliliği sağlayarak Türkiye’nin düşük karbon gelişimini destekliyoruz. EEM’e sağlayacağımız bilgi akışıyla Green Mortgage’ın dünya çapında yaygınlaşmasında rolümüz olacağına inanıyoruz.

Aynı zamanda EEM’nin bize sağlayacağı know-how ile bu kredinin Türkiye’de gelişmesi için çalışacağız. EEM ile işbirliğimizin enerji verimliliği konusunda bizi daha da ileriye taşıyacağına eminiz.”

energyefficientmortgages.eu