Karsan Portekiz’de 2,8 milyon Avroluk ihale kazandı

Şirketin Portekiz’e ihraç ettiği elektrikli araç sayısı 20’ye yükselecek

27 Mayıs 2020

Bursa merkezli yerli otomotiv şirketi Karsan Portekiz’in Coimbra şehri toplu ulaşım idaresi SMTUC tarafından düzenlenen elektrikli araç ihalesini kazandı.

Coimbra belediyesi tarafından yapılan açıklamadaki bilgilere göre[1] Karsan düzenlenen uluslararası ihalede verdiği 2,8 milyon avroluk teklif ile 9 minibüs sağlama hakkı elde etti.

Belediye araçları Sürdürülebilirlik ve Kaynakların Verimli Kullanımı için Operasyonel Program[2] kapsamında sağlayacak.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Portekiz’in sürdürülebilir kalkınmasını amaçlayan programın hedeflerinden birini de toplu ulaşımda kaynak verimliliği sağlayan ve çevresel performansı yüksek olan araçların kullanımının yaygınlaştırılması oluşturuyor.

Belediyenin filosunda hali hazırda tam elektrikli olarak 10 otobüs, yine Karsan tarafından 2019 yılında sağlanmış 2 minibüs bulunuyor.

Bununla birlikte belediye bu ay sonuçlanan bir ihale ile de Çinli BYD’den 2,3 milyon Avro bedel ile 5 tam elektrikli otobüs almak için sözleşme imzalamış durumda.

Gelişme hakkında Karsan tarafından yapılan açıklamaya göre idareye sağlanacak olan Jest Electric araçları Temmuz ayında teslim edilecek.

Bu araçların teslimi ile Coimbra şehrindeki Jest Electric araç sayısı 11’e, tüm Portekiz’dekiler ise 20’ye yükselmiş olacak.

Jest Electric; 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten BMW üretimi elektrikli motor ve yine BMW üretimi 44 ve 88 kWh bataryalara sahip olabiliyor. 210 km’ye kadar menzile ulaşan bu araçlar enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde de bataryalarını %25 oranında kendi kendini şarj edebiliyor.

 


[1] Câmara compra mais cinco autocarros 100% elétricos para os SMTUC

[2] Programa Operacional Sustentabilidade e Eficiência no Uso de Recursos