İzmir 4 çatı GES yatırımı daha yapıyor

Projelerin toplam gücü 202 kW

19 Şubat 2020

İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 yeni güneş enerjisi santrali yatırımı daha gerçekleştirecek.

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre Büyükşehir yönetimi Bergama Mezbahası’na 74 kilovat (kW), Aliağa İtfaiyesi’ne 68 kW, Uzundere Çok Amaçlı Spor Salonu’na 35 kW, Çiğli Aile Danışma Merkezi’ne 25 kW gücünde yeni çatı tipi güneş enerjisi sistemi kuracak.

Açıklamaya göre bu projelerden ilk üçü tamamlandı ve kısa süre sonra devreye alınacak, Çiğli Aile Danışma Merkezi projesinde de kurulum çalışmaları başlamış durumda.

Bununla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Elektrik Su Havagazı Otobüs Troleybüs (ESHOT) Genel Müdürlüğü de geçtiğimiz ay gelecek üç yıl içinde toplam kurulu güçleri 3,674 MW olacak üç yeni güneş enerjisi santrali yapmayı planladığını ayrıca güneş enerjili durak sayısını 250’ye çıkarmayı hedeflediğini de açıklamıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen yıl imzaladığı İklim ve Enerji için Başkanlar Sözleşmesi’yle (Covenant of Mayors for Climate and Energy) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanı içindeki seragazı emisyonlarını 2030’a kadar en az yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt etmişti.