Singapur 2040’da içten yanmalı motorlu araçları yasaklayacak

Ülkede elektrikli araçlar için teşvik sağlanacak, şarj istasyonu sayısı artırılacak

19 Şubat 2020

Singapur’da 2040 yılından itibaren içten yanmalı motorlu araçların satışının durdurulacağı açıklandı.

Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Heng Swee Keat tarafından ülkenin 2020 yılı bütçe sunumunda yapılan açıklamaya göre elektrikli araçların yaygınlaşması için de altyapı yatırımları gerçekleştirilecek ve teşvikler sağlanacak.

Bu hedef doğrultusunda ülkedeki halihazırda 1.600 olan elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 2030 yılına kadar 28.000’e çıkarılacak.

Bununla birlikte 2021-2023 yıllarında tam elektrikli araçlar için vergi teşviği uygulanacak. [1]

%45 oranında uygulanacak teşvik binek otomobiller için 20 bin Singapur Doları, taksiler için ise 30 bin Singapur Doları üst sınırında uygulanacak.

Heng bunun Singapur’un iklim değişikliği ile mücadelesinin aynı zamanda düşük karbonlu ve düşük emisyonlu ekonomiye geçinin bir parçası olacağını kaydetti.

Bununla birlikte şehircilik çözümleri ve sürdürülebilirlik araştırmaları için 1 milyar Singapur Doları kaynak ayrılacak, enerji tüketimini düşürecek ve yağmur suyunun tekrar kullanılmasını sağlayacak Yeşil Kentler Programı başlatılacak. Ayrıca Kıyı ve Sel Koruma Fonu için 5 milyar Singapur Doları başlangıç miktarı olan fon oluşturulacak.

 


[1] Supporting Cleaner and Greener Vehicles for A Sustainable Land Transport Sector