Garanti BBVA ile Zorlu Enerji yenilenebilir enerji alım anlaşması imzaladı

Garanti BBVA elektrik tüketiminin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlayacak

17 Şubat 2020

Garanti BBVA ile Zorlu Enerji arasında %100 Yenilenebilir Enerji Anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya göre Zorlu Enerji 2020’de Garanti BBVA’nın 813 şubesi ile 45 binasında tüketilecek düzeye denk olacak şekilde bankaya 90 milyon kilovat-saat elektrik satışı gerçekleştirilecek.

Satılacak elektriğin tamamı da Zorlu Enerji’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim santrallerinden karşılanacak.

Garanti BBVA tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada bu sayede 3 milyondan fazla ağacın doğaya katkısına denk şekilde 45 bin ton CO2 eşdeğeri sera gazı emisyonları önüne geçilecek. Ayrıca bu değere karşılık gelen ve çoğunluğu Gold Standard kategorisindeki tüm karbon sertifikaları da Garanti BBVA adına ayrılmış olacak.

Açıklamada Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ tarafından şu değerlendirme paylaşıldığı bildirildi;

“Garanti BBVA olarak, iklim değişikliği ve sosyal eşitsizliklerle mücadele için 34 farklı sürdürülebilir ürün ve hizmetimizle müşterilerimizin farkındalığın ötesine geçip aksiyon almasına katkıda bulunuyoruz. %100 Yenilenebilir Enerji Anlaşması’yla da sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında doğrudan aksiyon aldık. Bu anlaşma sürdürülebilir ekonomi konusunu başta kurum kültürü olmak üzere tüm altyapımıza başarılı bir şekilde entegre ettiğimizin en büyük göstergesi. Şube, iştirak ve binalarımızda %100 yenilenebilir enerji kullanarak sektörümüze de öncülük edeceğimize inanıyoruz.”

Zorlu Enerji’nin jeotermal enerji alanında 305 MW, rüzgar enerjisi alanında 135 MW ve hidroelektrik alanda 118,94 MW elektrik üretim kapasitesi bulunuyor.