EnBW Almanya’nın en büyük GES yatırımına alım garantisi sağlamadan başlıyor

Brandenburg’daki proje 180 MW gücünde olacak

16 Ekim 2019

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden Energie Baden-Württemberg AG (EnBW) 180 MW’lık güneş enerjisi santrali projesinin nihai yatırım kararının verildiğini açıkladı.

Almanya’nın en büyük güneş enerjisi santrali olacak proje, herhangi bir kamu teşviğinden yararlanmadan inşa edilecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Brandenburg’da inşa edilecek Weesow-Willmersdorf solar park projesi 164 hektarlık alanı kapsayacak ve 465 bin civarındaki modülden oluşacak.

180 MW’ın üzerinde güce sahip olacak. Santralde yılda 180 milyon kilovat-saat düzeyinde elektrik üretimi gerçekleştirileceği öngörülüyor.

İnşa çalışmalarına 2020’nin başında başlanacak projenin gelecek yılın sonuna kadar devreye alınması hedefleniyor.

Açıklamada EnBW’nin bu ölçekteki bir güneş enerjisi santralinin, hidroelektrik santrallerinden sonra Almanya Yenilenebilir Enerji Yasası (EEG) kapsamında destek sağlamadan hayata geçebileceğini göstereceği ifade edilirken, bu başarının son 10 yılda %80 oranında düşen maliyetler sayesinde gerçekleşebildiğinin de altı çizildi.

Bununla birlikte EEG desteği sağlamış olan 10 MW’a kadar olan projelere yatırım yapmak da EnBW’nin güneş enerjisi stratejisinin parçalarından olmaya devam edecek.

Şirket tarafından verilen bilgilere göre EnBW’nin mevcut elektrik üretim portföyünde güneş enerjisi yatırımlarının payı 100 MW düzeyinde. EnBW 25 MW’lık bir projenin inşa çalışmalarını devam ettiriyor iken şirketin güneş enerjisi proje portföyü ise 800 MW düzeyinde bulunuyor.