İkinci ”Yokoluş İsyanı” eylemleri başladı

Eylemciler 2025 yılına kadar sıfır karbon emisyonu hedefi belirlenmesini istiyor

10 Ekim 2019

”Yokoluş İsyanı” eylemcileri tarafından 7 Ekim 2019 günü başlatılan ve 20 Ekim 2019 tarihine kadar sürecek ikinci kitlesel protestolar başladı.

Eylemciler Londra ile Berlin başta olmak üzere ve İstanbul da dahil olmak üzere birçok dünya şehrinde gerçekleştirilen protestoları ile iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden kaçınmak için tüm dünya ülkelerinin 2025 yılına kadar sıfır karbon emisyonu hedefi belirlenmesini talep ediyorlar.

Londra’daki gösterilerde eylemcilerin şehir merkezindeki birçok yolu kapatması, bazılarının kendilerini yapıştırarak veya zincirlerle yollara veya araçlara sabitlemesi nedeni ile önemli yollar tıkandı.

Birleşik Krallık parlamentosu önünde eylemlere katılan ve kendilerine Kızıl İsyancılar ismini veren protestocular ise yok olan türlerin kanını temsil eden kırmızı cüppeler giyip, yüzlerini beyaza boyayarak protestolarını gerçekleştirdiler.

Benzer şekilde İstanbul, Kadıköy’de gerçekleştirilen protestolarda da eylemciler kırmızı kıyafetler ile eylemlerini gerçekleştirdi.

Londra’daki eylemlerde 200, Almanya’daki eylemlerde ise 100’ün üzerinde gösterici göz altına alındı.