Kırsal kalkınma desteğinde teminat iadesi hakkı getirildi

Projelerinden vazgeçen yatırımcılar teminatlarını geri alabilecekler

13 Eylül 2019

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Kararda değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan düzenleme ile karara eklenen geçici madde ile yatırımcılara hibe sözleşmesi imzalanmış ancak sözleşme kapsamında ödeme almamış yatırımcıların projelerden vazgeçtikleri takdirde teminatlarını geri alabilmeleri imkanı getirildi.

İlgili düzenlemeye eklenen geçici madde şu şekilde;

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla bu Karar hükümlerine göre hibe sözleşmesi imzalanmış anacak bu kapsamda kendilerine herhangi bir ödeme yapılmamış yatırımcıların, bu maddenin yayımını izleyen 30 gün içerisinde hibe desteğine konu projeden vazgeçtiklerine dair ilgili ile müdürlüklerine yazılı olarak müracaat etmeleri halinde, il müdürlüğünün onayı ile projeleri tasfiye edilerek vermiş oldukları teminatları iade edilir. Sözleşmenin bu madde hükmünce tasfiye edilmesi durumunda yatırımcı, idareden herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

2 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” ile tarıma dayalı yatırımların elektrik ihtiyacının en az %51’inin en fazla ise %110’unun rüzgar, güneş, biyogaz ve jeotermal enerji ile karşılanmasını mümkün kılacak şekilde projelendirilmesi halinde bu yatırımlara hibe desteği sunulacağı bildirilmişti.