TSKB Sürdürülebilir Bankacılık Prensipleri imzacıları arasına katıldı

Prensipler Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi öncülüğünde belirlendi

23 Ağustos 2019

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Sürdürülebilir Bankacılık Prensipleri kurucu imzacıları arasında katıldığını açıkladı.

Prensipler Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) öncülüğünde, dünyanın farklı ülkelerinden 28 ayrı bankanın ortak çalışması ile hazırlanmış ve 2018 yılı Kasım ayında kamuoyu görüşüne açılmıştı. UNEP FI tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklama ile de çalışmanın tamamlandığı bildirilmiş ve nihai çerçeve yayınlanmıştı.

Prensiplerin oluşturulma çalışmasında, Türkiye’den Garanti Bankası da yer almıştı.

Bankacılık sektörü faaliyetlerini Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paris İklim Anlaşması ile uyumlu hale getirmenin amaçlandığı çalışma uyum, etki ve hedef belirleme, müşteriler, paydaşlar, yönetişim ve kültür, şeffaflık ve hesap verebilirlik olmak üzere altı alana odaklanıyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada TSKB Genel Müdürü Suat İnce şu değerlendirmeyi paylaştı;

“Kurulduğumuz günden itibaren ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için var gücümüzle çalışıyor, tüm faaliyetlerimizi küresel ölçekte kabul edilmiş sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde hayata geçiriyoruz. İmzacısı olduğumuz “UNEP FI Sorumlu Bankacılık Prensipleri” de bu alandaki taahhütlerimizi güçlendirmesi açısından büyük öneme sahip.”