İngilterede elektrikli araç şarj istasyonu sayısı, benzin istasyonunu geçti

Fark bin adede yaklaştı

19 Ağustos 2019

İngiltere’deki elektrikli araç şarj istasyonu sayısının Ağustos ayında 9 bin adedi geçtiği bildirildi.

Otomobil üreticisi Nissan tarafından yapılan açıklamaya göre Ağustos ayı ortası itibari ile ülkedeki elektrikli araç şarj istasyonu satısı 9.300 adede yaklaşmış durumda. Bunlardan 1.600’den fazlası ise elektrikli araç bataryalarını, bir saatin altında %80 doluluk oranına ulaştırmayı sağlayan hızlı şarj istasyonları oluşturuyor.

Buna karşın ülkedeki benzin istasyonu sayısı ise 8.400 düzeyinde.

Nissan’ın açıklamasında, şirketin bu rakama 2020 yılı Ağustos ayında ulaşılmasını tahmin ettiği bildirilirken, 1 yıl önceden ulaşılan bu seviyede elektrikli araçların toplumda kabullenilmesinin hızlanması gösterildi.

Bununla birlikte açıklamada Londra’daki Aşırı Düşük Emisyon Bölgesi uygulaması ile yeni konut binalarında elektrikli araç şarj noktaları konulmasına yönelik yasa taslağı da bu hızlanmada etkili olduğuna vurgu yapıldı.

Londra’daki Aşırı Düşük Emisyon Bölgesi’ne girecek araçların gerekli emisyon standartları karşılamadığı takdirde 3,5 tona kadar olan araçlar için 12,50 Pound, daha ağır araçlar için ise 100 Pound ödemesi gerekiyor.

2019 yılı Ağustos ayında İngiltere’de elektrikli araç satış rakamı, bir yıl öncenin aynı dönemine göre %158,1 oranında artış göstermiş ve elektrikli araçlar toplam satışın rakamının %1,4’ünü oluşturarak şimdiye kadarki en yüksek noktaya çıkmıştı.