Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi Yeniden Yerleşim planı açıklandı

Dünya Bankası Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi projesi için hazırlanan yeniden yerleşim planını eylem planını açıkladı.

12 Temmuz 2019

Dünya Bankası Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi Genişletme Projesi için hazırlanan Yeniden Yerleşim Eylem Planı‘nı açıkladı.

Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından uygulanacak olan proje ile tesisin mevcutta 1 milyar metreküp kapasitenin 4 milyar metreküp daha artırılması hedefleniyor.

Dünya Bankası geçtiğimiz yıl projeye ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli olarak 600 milyon dolarlık kredi sağlamıştı. Proje için ayrıca Asya Kalkınma Bankası’ndan da 600 milyon dolar kaynak sağlanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi ile birlikte 10 milyar metreküplük doğalgaz kapasite depolama kapasitesine ulaşmayı hedefleniyor.

2019’dan sonra yeni fosil yakıt finansmanı olmayacak

Bununla birlikte Dünya Bankası tarafından 2017 yılında Paris’te düzenlenen Tek Gezegen zirvesi sırasında istisnai durumlar dışında, 2019 yılından sonra petrol ve doğal gaz projeleri için yeni finansman sağlanmayacağı açıklanmıştı.