Ilgaz Enerji Çalıştayı üçüncü kez gerçekleştirildi

Etkinlikte Anadolu’da enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konuları tartışıldı

9 Haziran 2019

Sürdürülebilir Anadolu teması ile ilki 2017’de düzenlenen Ilgaz Enerji Çalıştayı‘nın üçüncüsü 20 Mayıs’ta İstanbul Üniversitesi’nin tarihi Doktora Salonunda gerçekleştirildi.

Southern Illinois University Edwardsville Makina Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Serdar Çelik‘in açılış konuşması ile başlayan etkinlik Aksa Doğalgaz CEO’su ve GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan‘ın konuşması ile devam etti.

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Direktörü Dr. Değer Saygın, Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Direktörü Prof. Dr. Pınar Mengüç, ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) Global Cleantech Innovation Programme Türkiye Direktörü Dr. Osman Malik Atanur‘un sunumları sonrasında iki adet panel ile devam eden çalıştayın ilk paneli “Anadolu’da Enerji Verimliliği”, ikinci paneli ise “Anadolu’da Yenilenebilir Enerji” başlıkları altında gerçekleştirildi.

Akademiden, kamudan ve özel sektörden panelistlerin yeraldığı etkinlikte binalarda ve sanayide enerji verimliliği uygulamaları, yenilenebilir enerji uygulamaları, enerji mevzuatı ve hukuku üzerine konuşuldu.

Güneş, rüzgar, biyokütle ve jeotermal olmak üzere dört farklı başlık için ayrı ayrı konuşmacıların söz aldığı çalıştay, “Anadolu’da ileriye yönelik ne tür bilgilendirme ve uygulama projeleri yapılabilir?” sorusunun sorulduğu beyin fırtınası seansı ile son buldu.