Dünya Saati etkinliği bu yıl 6 Nisan’da gerçekleşecek

Saat 20.30 ile 21.30 arasında ışıklar bir saatliğine kapatılacak

5 Nisan 2019

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından 2007’den beri gerçekleştirilen ‘’Dünya Saati’’ etkinliğinin Türkiye ayağı bu yıl 6 Nisan 2019 günü 20.30-21.30 arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik geçtiğimiz Cumartesi akşamı dünyanın birçok farklı şehrinde aynı anda gerçekleşmişti.

2019 teması “Doğa ve İnsan için Yeni Bir Başlangıç” olan etkinlik kapsamında Türkiye’de, Ayasofya Müzesi, Edirne Selimiye Camii, Efes Antik Kenti, İstanbul Boğazı’ndaki köprüler, Rumeli Hisarı gibi pek çok yapının yanı sıra; Bilgi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi gibi birçok kurum da ışıklarını kapatacak. Ayrıca Başakşehir Futbol Kulübü ve Fenerbahçe Spor Kulübü de etkinliğe destek verecek.

Garanti Bankası ve Panasonic Life Solutions Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Dünya Saati’ etkinliği, geçen yıllarda olduğu gibi, www.dunyasaati.org adresi üzerinden kayıt yapılarak, çeşitli grup faaliyetleriyle desteklenebilecek. Düzenleyecekleri etkinliklerle Dünya Saati’ne katılmak isteyenler, www.dunyasaati.org adresine girerek, etkinliğini haritada işaretleyebilecek. Böylece, aynı şehirde dünya için harekete geçmek isteyen aynı şehirdeki kişilerin bir araya gelmesi sağlanmış olacak. Etkinlikler, WWF-Türkiye’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Bununla birlikte, 2019 Dünya Saati etkinlikleri kapsamında www.dunyasaati.org websitesini ziyaret edenler, karşılarına çıkan sembolik Boğaz Köprüsü’nde seçecekleri bir ışığı kendi adlarına kapatabilecek. Yarın akşam ise İstanbul Boğazı’ndaki köprülerin ışıkları gerçekten kapatılacak.