Sosyal Fayda Zirvesi’nde iyi bir geleceğin nasıl mümkün olabileceği tartışıldı

Etkinlik UNDP ve TBWA For Good işbirliğinde gerçekleşti

16 Ekim 2018

Sosyal Fayda Zirvesi bu yıl beşinci kez Türkiye’de düzenlendi.

15 Ekim’de İstanbul’da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TBWA For Good iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Doğan Holding Platin, Rixos Group da altın sponsor olarak destek verdi.

İnsanlık ilerlerken kimseyi geride bırakmama konusundaki çözümlere odaklanan etkinlikte küresel öneme sahip sorunlar, sürdürülebilirliğin önündeki riskler ve çözümler sanatçılar, iş insanları ve sivil toplum temsilcileri tarafından tartışıldı.

UNDP Türkiye, 17 küresel kalkınma hedefinin 169 alt başlığına ait Türkçe logoları da ilk kez bu zirvede tanıttı.

Dünyanın sonuna doğru hızla yaklaşıyoruz

Zirvenin sunuculuğunu yapan Halit Ergenç şunları söyledi;

“Bizler dünyayı kurtarabilecek son nesiliz. Sadece dünyaya değil, hayvanlara, diğer insanlara ve en önemlisi kendimize kötü davranıyoruz. İnanılmaz bir tüketim çılgınlığı içerisindeyiz. Dünyanın tüm bilgisine sahipken bir yandan da cehalete mahkumuz. Dünyanın sonuna doğru büyük bir hızla yaklaşıyoruz.”

2030’da dünyanın nasıl bir yer olacağını hayal edelim

Gökçe Bahadır, Harun Tekin, Mert Fırat, Serenay Sarıkaya ve Yekta Kopan gibi sanatçıların da konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte UNDP Türkiye Ülke Direktörü Claudio Tomasi: “Bugün buraya hep birlikte gezegenimizin 2030’da nasıl bir yer olacağını hayal etmeye ve sizlerin dünyanın 2030 yılındaki haliyle ilgili fikirlerinizi almaya geldik.” dedi.

Gençleri gönüllülük aktivitelerine yönlendirmeliyiz

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Sosyal Fayda Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Gençliği bilgisayar ve telefonların başından kaldırıp gönüllülük aktivitelerine yönlendirmeliyiz. Sanal dünyanın yanında, insanlara ve toprağa dokunmak gerçekten önemli, bunu teşvik ediyoruz.” dedi.

İhtiyaç Haritası’nı globale tanıttık

Mert Fırat, İyi Niyet Elçisi olduğu proje hakkında şunları söyledi;

“İhtiyaç Haritası ilk kez 2015’teki Sosyal Fayda Zirvesi’nde duyurulmuştu. Bu yaz Londra’yı, Cenevre’yi ve Zürih’i ziyaret ettik. Globalde de yapmak istediklerimizi anlattık.”